De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is bedoeld om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten deelnemen aan de maatschappij en hun zelfredzaamheid te behouden. Soms lukt dit door ziekte, een beperking of ouderdom niet meer zelfstandig, en is extra ondersteuning nodig. Via de gemeente kunt u hier begeleiding voor aanvragen.
Langer zelfstandig thuis wonen – Hulp bij dagelijkse taken en zorg.
Ondersteuning bij persoonlijke verzorging – Indien nodig kan hiervoor ook een indicatie via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) aangevraagd worden.
Begeleiding bij het behouden of aanleren van vaardigheden – Zodat u zo zelfstandig mogelijk blijft functioneren.
Hulp bij dagelijkse bezigheden – Denk aan koken, wassen en structuur in uw dag.
Begeleiding bij het omgaan met een beperking – Voor meer zelfredzaamheid en een betere levenskwaliteit.
Dagbesteding – Dit kan helpen bij structuur in de dag, het aanleren van vaardigheden of ter ontlasting van mantelzorgers.
Indien wij een contract hebben met uw gemeente, kan de gemeente ons direct toewijzen voor de zorg. Indien wij geen contract hebben, kunt u uw gemeente vragen om uw Wmo-budget om te zetten naar een Persoonsgebonden Budget (PGB), zodat u zelf uw zorgverlener kunt kiezen.
Voor huishoudelijke hulp en ondersteuning via de Wmo geldt een standaard eigen bijdrage van € 20,60 per maand. Deze bijdrage betaalt u niet aan Beter Leven Thuiszorg, maar aan het CAK. U ontvangt hiervoor een aparte factuur van het CAK (www.hetcak.nl).
Particuliere zorg (privé inkopen)
Persoonsgebonden Budget (PGB)
WLZ-zorg via uw thuiszorgorganisatie
Vergoeding via uw zorgverzekeraar (ZVW)
Wilt u meer weten over onze zorg en hoe u deze kunt aanvragen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag!